Grillede jomfruhummer

grillede jomfruhummer

LÆKRE GRILLEDE JOMFRUHUMMER PÅ UNDER 10 MIN.

Mangler du en god sensommerret til weekenden, kan jeg anbefale disse grillede jomfruhummer med hvidløg og persille, som smager af ren luksus og tilmed er super enkle og nemme at tilberede. På under ti min. kan du nyde grillede jomfruhummer – måske i selvskab med et koldt glas hvidvin og en frisk salat – som denne salat med grillede nektariner.

Da vi holdte sensommerferie i Skagen i sidste uge, nød vi netop sådan en aften på altanen med duften af grill, jomfruhummer, lemonade, chablis og stearinlys og både jesper og jeg var enige om, at det er vores nye sommer livret. Vi bliver simpelthen nød til at nå og lave det igen inden sommeren er helt forbi. Det smagte absolut himmelsk!

 

Opskrift på grillede jomfruhummer:

  • 6-8 hele jomfruhummer til 2 personer
  • 100 g smør
  • et bundt bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg

 

Flæk jomfruhummerne og fjern den sorte tarm i halen. Læg de halve jomfruhummer i en foliebakke med skaldsiden nedad. Hak hvidløg og persille fint. Smelt smør i en lille gryde og tilføj hvidløg og persille til smøren. Hæld herefter den hjemmelavede persille- og hvidløgssmør over jomfruhummerne.

Kom foliebakken på en grill og grill jomfruhummerne i ca. 4 min, til hummerkødet i halen er blevet hvidt og fast. (man kan også sagtens grille jomfruhummerne i en ovn, også i ca. 4 min.)

 

img_0381

img_0417

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *