Gravid uge 28

Gravid uge 28

 

GRAVID I UGE 28 – BÆKKENLØSNING, FØDSELSTANKER OG SAMTALE HOS EN FØDSELSLÆGE

Jeg er nu 28 fulde uger henne i graviditeten og vel hvad man kan kalde højgravid – eller ihvertfald i 3. Trimester.

Jeg ligner bestemt også en der er højgravid – min mave er blevet KÆMPE stor og har taget et ordentligt ryk de sidste par uger. Lillesøster inde i maven synes heldigvis at trives. Hun er ihvertfald vældig aktiv – i sær lige når jeg skal til at falde i søvn om aftenen 😉

 

Fødselstanker
I morgen har vi tid hos en fødselslæge inde på Hillerød, hvilket jeg er meget spændt på. Samtalen har vi selv sagt ja til, pga. omstændighederne ved Esthers fødsel. Hvis du ikke kender min fødselsberetning fra min 1. fødsel, kan du læse med her). Den korte historie er, at jeg havde en fantastisk (dog lang) fødsel, der desværre endte ud med, at jeg blødte utrolig meget, (mistede omkring knap 3 liter blod) og derfor røg på operationsbordet og hevet væk fra Jesper og min lille nyfødte baby. Det var ret traumatisk for både Jesper og jeg, og jeg brugte efterfølgende lang tid på at bearbejde det.

Jeg kan mærke, at jeg her anden gang, er blevet utrolig nervøs for det med at skulle føde og frygter, at noget lignende skal ske igen. Derfor håber jeg sådan, at samtalen i morgen kan berolige mig lidt og give nogle svar, så jeg kan forberede mig på bedst mulig måde og ikke skal gå de sidste 12 uger og frygte selve fødslen.

 

Øv, øv og øv!
Som jeg også nævnte i sidste graviditetsindlæg lider jeg desværre af voldsomme bækkensmerter. Det startede faktisk sådan for alvor allerede, da jeg var omkring 20 uger henne, men har ofte været slemt et par dage, for så at gå lidt i sig selv igen, og jeg har gået og håbet på, at det ikke blev værre.

De sidste mange uger har jeg desværre haft rigtig mange dage, hvor jeg så snart jeg er kommet hjem fra arbejde, har måtte smide mig i sengen og haft så ondt, at jeg ikke har kunne komme op igen. Jeg får heller ikke sovet så meget, da det med at ligge ned og vende sig også er ret smertefuldt.

Nu er jeg så 28 uger henne, og har måtte kaste håndklædet (ihvertfald sådan delvist) i ringen.
Fra et par uger siden havde min kollega ferie – og jeg havde derfor ekstra travlt på jobbet, og fik slet ikke siddet ned, holdt pauser osv. hvilket resulterede i, at jeg om
torsdagen kørte grædende hjem med så mange smerter i bækkenet, at jeg hverken kunne gå eller stå. Jeg fik talt med min læge, og fik derefter en tid hos en fysioterapeut, der bekræftede,at det var bækkenløsning jeg rendte rundt med, og at jeg stærkt skulle overveje en sygemelding.

Mange tanker og samtaler med både læge og leder er nu blevet til, at jeg har sagt ja til en deltidssygemelding, her de sidste uger inden min barsel. Jeg er slet ikke glad for at være væk fra mit arbejde, som jeg holder utrolig meget af, men kan også mærke, at jeg meget bedre kommer igennem dagen nu, og en deltidssygemelding er jo trods alt bedre end en fuldtidssygemelding.

Faktisk har jeg kun 10 arbejdsdage tilbage inden jeg går på barsel, da jeg allerede i morgen går på efterårsferie og herefter kun har 1,5 arbejdsuge tilbage. Det er gået vanvittigt stærkt og selvom jeg selvfølgelig glæder mig rigtig meget til min barsel, bliver det også meget sørgmodigt at skulle sige farvel til min klasse og søde kollegaer, som jeg kommer til at savne rigtig meget.

Nedenfor deler jeg mine bedste råd for nemmest at komme igennem dagen med bækkenløsning.

  • Sov i satin shorts/natbukser (det er nemmere at vende sig) Man kan købe dem billigt i fx H&M.
  • Stop fuldstændig med at bære på tunge ting. Vi handler fx ind på nemlig.com og har bl.a. lært Esther selv at kravle op og ud af Autostolen, hun har fået en juniorseng, som hun selv kan kravle op i osv.
  • Husk hele tiden at samle benene i alt hvad du gør. Fx når du sætter dig ind i en bil, når du går op af en trappe (gå sidelæns, et trin ad gangen) osv. (Du skal undgå vridninger i bækkenet!)
  • Tag flere hvil i løbet af dagen, og sørg for at sætte dig ned engang i mellem, hvis du har et stående job.
  • Sov med en hovedpude mellem benene.
  • Lad din bedrehalvdel om støvsugningen og rengøringen derhjemme.

Sidder du med andre gode råd ved bækkenløsning må du endelig gerne dele dem?
/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *