Frikadeller lavet i ovnen

frikadeller

frikadeller stegt i ovnen

 

Lækker og nem opskrift på frikadeller stegt i ovnen.

Jeg startede min første dag på barsel med at indhente noget af alt det jeg i den sidste tid har forsømt og lavede er stor portion frikadeller til fryseren. Jeg har mange retter på min liste over hvad fryseren gerne må indeholde til dagene efter Lillesøster er kommet. Jeg ved, på grund af tidligere erfaringer med kejsersnit, at jeg ikke kommer til at stå i køkkenet den første uge eller to, og det ville være rart hvis vi bare kan bruge den første tid på at nyde at være blevet fire.

 

Frikadeller er virkelig en ægte dansk klassiker som næsten altid er et hit. I denne opskrift har jeg tilføjet lidt revet gulerødder og squash for at tilføre dellerne lidt grønt, men har ellers holdt mig til en simpel børnevenlig variation. Jeg kan ellers godt lide at krydre dem med friske krydderurter, feta, hvidløg, spidskommen, chili eller andre krydderrier.

Med disse frikadeller har jeg ladet ovnen klare alt arbejdet, hvilket var dejligt nemt når man laver store portioner. Jeg lavede en dobbeltportion så der både var til aftensmaden og til ca. tre aftenmåltider i fryseren. Jeg synes frikadeller er godt til både en kold kartoffelsalat, i pitabrød, på rugbrød eller med pasta og grøntsags stave – variationerne er mange.

 

Opskrift på frikadeller

  • 500 gram hakket kalve- og flæskekød
  • 1 hakket løg
  • 2 æg
  • 1 revet gulerod
  • ½ revet squash
  • 2 spsk. havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • salt & peber

 

Det hele røres godt sammen med en elpisker og stilles derefter i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne længere. Frikadellerne formes med en ske, dyppet i lidt vand, og sættes på en bageplade med bagepapir. Herefter steges de i ovnen på 220 grader i ca. 20-25 minutter eller til de er færdige. De kan også sagtens steges på en pande så de får den lækre sprøde skorpe.

 

/Line

 

1 thought on “Frikadeller lavet i ovnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *