Forret: Torsketops med vesterhavsost, syltede rødløg og dildmayo

12459583_10153252447322321_2033931065_n

Alle elsker chilicheesetops. Her får du deluxe udgaven med torsk og vesterhavsost, serveret med syltede rødløg og dildmayo. Den perfekte opskrift som forret til Nytår (- eller andre festlige leligheder:))

Ideen kom fra i sommers, da Jesper og jeg fik serveret noget lignende lavet på havkat og en saltet ost på en restaurant i Skagen. Vi har prøvet os lidt frem med ingredienser og mængder og synes nu den sidder lige i skabet. Torsketopsne er nemme og hurtige at lave og de syltede rødløg og dildmayoen kan sagtens laves dagen i forvejen og stå på køl i køleskabet.

 

Opskrift op Torsketops med vesterhavsost, syltede rødløg og dildmayo

 

Torsketops med vesterhavsost (ca. 20-25 kugler):

  • 300 g. Torskefilet
  • 2 små skalotteløg
  • 1 stor bundt dild
  • 1/2 økologisk citron
  • 2 æg
  • 200 g. Vesterhavsost
  • salt og peber
  • 1 l. neutral olie/friture olie
  • panko rasp
  • 2 æg
  • ½ dl. hvedemel

Snit skalotteløget fint og skyld dilden og hak den groft.

Kom dild, skalotteløg, 2 æg og torsken i en blender. Tilsæt skallen og saften fra ½ citron og blend det hele sammen til en torskefars.

Smag farsen til med salt og peber og stil den herefter på køl i en time, så den kan sætte sig lidt.

Skær vesterhavsosten i store firkanter (ca. 20 stk.). Rul herefter torskefarsen til kugler og kom et stykke vesterhavsost inden i.

Kom olien i en stor gryde og varm den op til en middelvarme. (ca. .. grader).

Lav tre dybe tallerkner klar. En med æg der er pisket, en med hvedemel, og en med pankorasp. Rul først dine torsketops i hvedemelen, herefter æg og tilsidst pankorasp.

Steg herefter torsketopsne i olien i 3-5 min. Til de er gyldne og sprøde og osten indeni er smeltet. Servér straks med syltede rødløg og dildmayo.

12467853_10153252432097321_356342888_n

12404350_10153252444672321_122086577_n

 

Syltede rødløg:

  • 3-4 rødløg
  • 2 dl vand
  • 3 dl eddike
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk salt
  • 10 peberkorn
  • 2-5 laurbærblade

Snit løgene som du ønsker (vi valgte at disse skulle være i både).

Kog eddike, salt, sukker og vand sammen. Sluk for varmen og tilsæt rødløg, peberkorn og laurbærblade.

Hæld herefter løgene på glas. (evt. Skyllet i lidt atamon), og stil på køl.

12463467_10153252432012321_32167870_n

 

Dildmayo:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æble cidereddike
  • 4 dl. vindruekerneolie
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 lille bundt dild
  • salt og peber

 

Start med at pisk æggeblommer, sennep og æblecidereddike til en tyk masse. Pisk herefter olien i, i en tynd stråle. Pas på med at komme for meget olie i ad gangen, da den kan skille. Hak dild og rør den i mayonnaisen. Smag til sidst til med citronsaft, salt og peber.

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *