December nærmer sig.


Forberedelser til jul.

Dagene bliver koldere og koldere. De sidste to morgener har jeg skrabet is fra ruderne, og flyverdragterne og vinterstøvlerne er for længst fundet frem. Inden vi ser os om, er det december. Den helt særlige tid på året, som vi alle (ihvertfald herhjemme) forventningsfulde ser frem til. Nogle beskriver ofte december måned som en småstressende og hektisk tid. Sådan har jeg det slet ikke. Jeg elsker december! Det er en magisk tid. Duften af julebag. Små runde havregrynskugler trillet af små barnehænder. Stearinlys og kalenderlys i vindueskarmene. Glimtende juletræer og hyggelige julefilm under uldtæppet. Dejlige aftener i selskab med familie og venner. Søde og eventyrlige historier om nisser og julemænd.

Både Jesper og jeg har altid holdt utrolig meget af julen. Det er lidt “vores” måned. Den måned, hvor vi gør ekstra meget ud af at sætte nærhed, hygge og kærlighed i højsæde. Siden vi blev kærester for over 8 år siden, har vi haft forskellige små juletraditioner, som vi hvert år glæder os til. At vi nu også har to skønne piger at dele julen med, har kun gjort tiden endnu mere magisk og fantastisk.

De sidste uger her i november, bruger jeg på små forberedelser til december.

Blandt andet er det nu tid til at lave fordejen, til honningkagesnitter eller honninghjerter, da dejen gerne skal stå en måneds tid inden den tages i brug. Sidste år lavede de hjemme hos Line et virkelig fint honningkagehus ud fra samme opskrift.

Ligesom fordejen til honningkagedejen, skal også gløgg essensen gerne stå og trække et par uger, inden den drikkes. Denne opskrift på gløgg essens smager virkelig fantastisk og er noget helt andet end det du kan købe på karton i supermarkedet. Er du gravid, som var tilføjet for mit vedkommende sidste år, kan jeg anbefale denne alkoholfrie gløgg essens.

Herhjemme bor der også to små nisser på loftet, som hver dag kommer med små gaver eller godter i julesokken. Derfor skal pakkekalenderen også ligge klar. Line og jeg har før delt inspiration til en sådan fx. her, her og her. I år har jeg også købt og fundet flere brugte gaver på reshopper. En anden god ide kan være at købe fx. en stor pakke lego og dele den op i flere små gaver.


 

Glæder du dig også til december?

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *