Forår i ramme – DIY blomsterpres og transparente rammer

 

IMG_8717IMG_8706

I fødselsdagsgave fik jeg en af de populære transparente rammer fra Moebe, og jeg har glædet mig gevaldigt til forårets blomster tittede frem, så jeg endelig kunne komme i gang med at tørre og presse blomster til min fine ramme. Nedenfor giver jeg en lille guide/DIY til, hvordan du selv kan tørre og presse dine egne blomster.

Den transparente ramme med pressede blomster og planter er en fin og anderledes måde at få lidt forårsstemning ind i stuen, og jeg synes den giver et utrolig fint og smukt udtryk. Jeg elsker blomster – og jeg synes de vilde blomster, som man kan finde ude i naturen har noget helt specielt over sig. Jeg har derfor valgt forskellige små forårsblomster, som jeg fandt på en dejlig forårsgåtur med familien, fra et par uger siden.

Valmuen er min yndlingsblomst – og planen er, at når vi når hen mod sommeren, udskifter jeg mine forårsblomster med vilde sommerblomster. Til efteråret har jeg planer om at smukke efterårsblade i forskellige farver og nuancer skal udgøre motivet i min ramme. Kun fantasien sætter grænser – og efter min mening er den transparente ramme med pressede blomster og planter en utrolig fin og dekorativ måde at få lidt mere natur ind i hjemmet.

 

DIY – blomsterpres

IMG_8699

 

Guide til hvordan du nemt presser og tørre dine egne blomster (samt blade, og planter):

  1. Pluk de blomster, blade, planter du ønsker at presse. (Nogle blomster egner sig bedre til at blive presset end andre, da nogle plantetyper, bl.a. løgblomster, indeholder meget væske. Men det gik altså fint med mine forårsløgblomster:-)).

 

  1. Brug gamle bøger eller aviser til at tørre og presse dine blomster – de suger godt og sørger for, at dine blomster ikke rådner i stedet.

 

  1. Læg forsigtigt blomsterne i pres i bøger/aviser, og sørg for de ikke ligger ind over hinanden.

 

  1. Læg bøgerne/aviserne med blomsterne i pres med noget tungt ovenpå og lad blomsterne tørre i 2-3 uger.

 

IMG_8715

 

Rigtig god weekend.

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *