Fødselsdagsweekend og opskrift på brunsviger

fødselsdag

 

Det har været en rigtig dejlig fødselsdagsweekend, hvor ham den 3-årige blev fejret fra fredag til søndag. Lille K fyldte nemlig 3 år i fredags og han vågnede op til et fint dækket morgenbord, nybagte boller, fødselsdagssang og gaver. Vi havde forberedt det meste aftenen inden så vi kunne nøjes med at stå op kl. lidt i 6 og tænde ovnen.

Efter en dejlig morgen blev han fejret i børnehaven af 12 glade børnehavebørn og resten af dagen brugte vi på et biografbesøg, hvor vi så Den gode Dinosauer – en virkelig sød film for både børn og voksne. Dagen sluttede af med boller i karry som er yndlingsretten herhjemme.

fødselsdagsweekend

Lørdag eftermiddag havde vi inviteret familien til boller og lagkage og søndag kom vennerne til brunsviger og varm kakao. Det har været sådan en sjov, hyggelig og rar fødselsdagsweekend og Lille K blev noget så forkælet med gaver og han havde det skønt.

I fødselsdagsgave af K og jeg fik han et par nye badebukser samt svømmevinger og svømmebælte. Badebukser til store drenge som ikke længere bruger ble og svømmeudstyr til de næste mange ture i svømmehallen. Han er en rigtig lille vandhund.

badebukser

 

Søndag bagte vi en rigtig lækker og luftig brunsviger som Lille K selv fik lov at pynte med lidt slik og snørrebåndskrøller. Sådan en brunsviger er selvsagt perfekt til børnefødselsdag, men den faldt i mindst lige så god jord hos de voksne.

brunsviger

Opskrift på brunsviger – en bradepande:

  • 5 dl lunkent vand
  • 50g gær
  • 2 æg
  • 1 ½ dl sukker
  • ½ tesk. salt
  • 900g hvedemel
  • 75g blødt smør

 

Remonce:

  • 250g smør
  • 4 ½ dl brun farin
  • ½ dl lys sirup
  • 2 spsk. kanel

 

Hæld lunkent vand i en skål og opløs gæren heri. Rør æggene i og tilsæt sukker, salt og hvedemel lidt ad gangen. Ælt det hele samme i en røremaskine og kom til sidst smørret i dejen. Dejen æltes til den er glat og smidig og stilles herefter til hævning i 30 min.

Herefter rulles dejen ud på et meldrysset bord så den passer til en bradepande. Kom bagepapir i en bradepande og løft dejen herover i. Tryk med fingrene små fordybninger i så den kan opfange remoncen.

Remoncen røres sammen og fordeles henover dejen i et jævnt lag. Lad nu brunsvigeren hæve i en times tid, hvorefter den bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Lad nu din brunsviger køle af og pynt den med glasur og slik før servering.

 

/Line

 

 

 

 

 

1 thought on “Fødselsdagsweekend og opskrift på brunsviger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *