Focaccia

IMG_0785

I går bagte vi et stort focaccia brød – Et lækkert italiensk madbrød med rosmarin og olivenolie. Perfekt tilbehør til aftensmaden, eller som sandwich til frokost. (Et lille tip. Man kan sagtens udskifte rosmarinen med andre krydderurter eller tilføje flere ingredienser som fx. oliven eller tomat.)

Opskrift på focaccia brød

  • 1 kg mel
  • 20 g. gær
  • 1 dl olivenolie
  • 6,5 dl. vand
  • 2 spsk. havsalt
  • Et stort bundt rosmarin, havsalt og olivenolie til toppen

Opløs gæren i lunkent vand og olivenolie og tilsæt herefter salt og melen lidt af gangen mens du rører godt. Ælt dejen godt sammen i 5-10 min, dæk dejen til med et hviskestykke og stil den et lunt sted til hævning i ca. 3 timer.

Kom pagepapir i en bradepande og smør med lidt olivenolie. Vend dejen over i bradepanden og tryk den forsigtigt ud. Tryk herefter huller i dejen med dine fingerspidser og hæld olivenolie, rosmarin og lidt havsalt ud over dejen. Lad herefter dejen efterhæve en lille time hvorefter den bages i ovnen i 25 min. ved 220 grader.

 

/Josefine

 

 

 

 

1 thought on “Focaccia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *