Flæskesteg

flæskestegflæskesteg med sprøde svær

 

GOD KLASSISK FLÆSKESTEG MED SPRØDE SVÆR OG HJEMMELAVET BRUN SOVS.

Efter kyndig vejledning fra mine svigerforældre gav jeg mig forrig mandag i kast med en god klassisk julemiddag bestående af en flæskesteg med sprøde svær, hvide og brune kartofler, rødkål, sovs og denne sprøde grønkålssalat. Mine svigerforældre er eksperter i at lave flæskesteg, og det var da også dem der havde sponsoreret denne flæskesteg, da vi var hjemme på besøg sidste gang.

Da det var en god og stor en af slagsen på over 2 kg, havde vi derfor også inviteret Line og familien over til mandagsmiddag. Resultaten blev virkelig godt – flæskestegen smagte helt fantastisk med knasende sprøde flæskesvær og saftigt lækkert kød.

 

 

Opskrift på flæskesteg:

  • 2-2,5 kg frilandsgris/vi brugte en skinkesteg med svær
  • 15-20 laurbærblade
  • groft salt
  • 5 dl vand (suppleres op undervejs)

 

Start med at tjekke om sværene er ridset helt ned til kødet over det hele (ellers brug en skarp kniv). Masser herefter stegen ind i groft salt, også godt ned i mellem sværene. Spar ikke på salten, da det er det, der i sidste ende er med til at gøre sværene ekstra dejlig sprøde. Fordel herefter laurbærblade ned i mellem rillerne på sværene og stil flæskestegen i en bradepande og kom ca. 5 dl. Vand ved.

 

Kom flæskestegen i en kold ovn og tænd for 100 grader. Lad flæskestegen stå og hygge sig ved lav varme i små 3 timer. Undervejs skal du et par gange overøse flæskestegen med væden fra bradepanden og evt supplere med lidt vand, så der hele tiden er væde i bunden af bradepanden.

 

Skru herefter op på 230 grader i ca. 30-40 min og hold godt øje med stegen. Flæskestegen er færdig, når sværene er helt sprøde og begynder at boble. Du kan evt. give den 5 min. På grill, hvis den lige mangler det sidste.

 

 

Til brun sovs skal du bruge:

  • Væden fra din bradepande + evt. Et par ekstra dl. vand
  • Maizena
  • 1/2 dl fløde
  • Friskkværnet peber
  • Lidt salt og kulør.

 

Kom væden fra din bradepande ned i en gryde, og tilføj evt. lidt ekstra vand. Jævn sovsen med lidt maizena, smag til med friskkværnet peber, evt. Lidt salt og kulør og rør til sidst lidt fløde i. Meget nemt og enkelt – men tag ikke fejl, sovsen med smagen fra den gode flæskesteg smager helt fantastisk.

 

hjemmelavet flæskesteg

 

/Josefine.

1 thought on “Flæskesteg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *