Fiskefrikadeller i ovn (med gulerødder og basilikum)

 

12782316_10153348694792321_2116477658_n

Vi forsøger at spise fisk mindst 1-2 gange i ugen, og ofte står der fiskefrikadeller på menuen, da det er både nemt, lækkert og rimelig budgetvenligt i forhold til mange andre fiskeretter. Vi har tidligere delt denne opskrift på en god klassisk fiskefrikadelle her på bloggen. Nedenfor finder du opskriften på en ovnbagt fiskefrikadelle med gulerødder. Man kan variere sine fiskefrikadeller med utallige af krydderier, urter og grøntsager. Min far laver fx også de lækreste fiskefrikadeller med bacon og broccoli – den opskrift må jeg dele en anden gang 🙂 Disse fiskefrikadeller med gulerødder, som er bagt i ovnen, hvorved fedtstoffet på panden er sparret væk, er en sund udgave, som har en dejlig sødme og farve fra gulerødderne. Vi spiste dem med en farverig quinoasalat med mango og agurk.

 

 

Opskrift på fiskefrikadeller i ovn med gulerødder:

 

  • 400 g. Torskefilet eller fx lyssej
  • 1 æg
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk. Tørret basilikum
  • 1 spsk. Rasp
  • 1 tsk. salt
  • peber

 

Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern.

Skræl hvidløg og skalotteløg og hak dem groft. Kom herefter din torskefilet i en blender sammen med løg, æg, salt, peber og rasp og blend det hele sammen. Rør de revne gulerødder i fiskefarsen og lad den hvile i køleskabet ca. En halv time.

Form dine fiskefrikadeller med to spiseskeer og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag fiskefrikadellerne ved 220 grader i ca. 24 min. til de er gyldne. Vend fiskefrikadellerne efter ca. 12 min.

 

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *