Fiskeburger

fiskeburgerburger

FISKEBURGER MED SPRØD SALAT OG YOGHURTDRESSING

 

Hjemmelavet burger er altid et hit her i familien. Oftest spiser vi en god klassisk cheeseburger, men denne fiskeburger er også helt vildt lækker. Fisk er sundt og nemt at tilberede i en travl hverdag og passer derfor fint til hverdagsaftener.

 

K er begyndt på jobbet igen efter en dejlig lang barsel og sommerferie og jeg stornyder barselslivet. Min første barsel var præget af søvnmangel og svære følelser, hvilket jeg ikke mærker meget til under denne barsel. Jeg får både søvn, jeg får slappet af, får ordnet små kreative projekter, gået nogle ture, set søde veninder og bare hygget med Mini A. En drømmebarsel om man må sige. Jeg forsøger også at forberede meget af aftensmaden imens Lille K er i børnehaven så vi har tid sammen når han kommer hjem.

 

Jeg havde bagt disse lækre hjemmelavet burgerboller, og så bliver det altså ikke meget bedre. Hertil fik vi forskellige slags salat og en lækker yoghurt dressing med krydderurter og cornichoner. Mums.

 

Lille K er også vild med fiskeburger fordi vi herhjemme selv bygger burgeren som vi hver især kan lide den. Vi har et fad som for det meste består af salat, agurk, tomat, peberfrugt og avocado. Det varierer lidt, alt efter hvad der er i sæson og, hvad vi har liggende i køleskabet. Og så kommer man selv det i sin burger som man godt kan lide. Hos os viser det sig at være den rigtige måde at gøre det på. Havde jeg lavet en burger til Lille K som min egen havde han ikke rørt den, men når han selv får lov at bestemme og lave sin egen fiskeburger spiser han den glædeligt.

 

Opskrift på fiskeburger (3 personer):

Fiskefileter

  • 3 rødspættefileter
  • 2 spsk. grahamsmel
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • Salt & peber
  • Smør til stegning

Yoghurtdressing

  • 1 ½ dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt
  • 1 bundt dild
  • 2 spsk. hakket purløg
  • 10 cornichoner
  • saften fra ½ citron
  • salt & peber

 

Fiskefileterne vendes i grahamsmel, dernæst i et sammenpisket æg og til sidst vendes de i en blanding af rasp med salt og peber.

Steg dem sprøde på begge iser i rigeligt smør på en varm pande.

 

Dressingen røres sammen. Dild og purløg snittes fint og blandes sammen med yoghurt naturel. Finthakket cornichoner tilsættes og yoghurtdressingen smages til med citronsaft samt salt og peber.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *