Fisk i fad

12596138_10153284264267321_1006957558_n

Da vi bor lige over for den lille havn ”Snekkersten Havn”, har vi rig mulighed for at købe billige fisk direkte fra fiskekutterne. Det udnytter vi ofte, og vores fryser er derfor ofte fyldt med sæsonens fisk.

Her får du opskriften på en nem og hurtig fiskeret, nemlig fisk i fad som smager himmelsk og er lavet efter princippet – Àlt i et fad. Det er smart, da du forbereder alt på en gang, og herefter kan lave alt mulig andet, mens maden passer sig selv i ovnen. Opvask og oprydning er derfor også lettet til et enkelt fad. Smart, hvis du spørger mig.

Vi brugte en slethvar, men man kan sagtens bruge alle mulige andre fladfisk som fx rødspætte, rødtunge eller pighvar når man laver fisk i fad.

 

Opskrift på fisk i fad:

  • 1 fladfisk
  • 10-15 Små kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 Grønne tomater
  • 2 Røde tomater
  • timian
  • olivenolie
  • salt og peber

 

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens fisken og læg den i et stort ovnfast fad.

Skyl kartoflerne, skær dem i halve og fordel dem i den ene ende af fadet.

Skræl gulerødderne og hak dem i mindre stykker. Skyl også tomaterne og halver dem. Fordel gulerødder og tomater rundt i fadet.

Skyl timian, hak den groft og drys. Krydder også godt med salt og peber og fordel til sidst olivenolie med en rund hånd.

Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 min. Sæt evt. Grill effekt på de sidste 5 min.

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *