Fish and chips

fish and chips billede

I vores ferie på Bornholm stod menuen ofte på fisk i en eller anden form. Vi prøvede selvfølgelig forskellige røgvarer fra Røgeriet i Aarsdale hvor vi boede, men lavede også selv en aften fish and chips med en lækker hjemmerørt remulade.

Det var en af de dage hvor vi ikke så, så meget til solen og derfor passede det også perfekt at tilbringe lidt tid i køkkenet. Retten kan måske virke en smule tung, men er egentlig ret lige til og hvis man tilføjer en god salat synes jeg det passer ganske godt her om sommeren også.

Fish and chips var et hit og lille K elskede det. Han kan somme tider være svær at stille tilfreds i forhold til hvad han vil spise og især hvad han ikke vil spise, men denne ret kan sagtens snart komme på menuen igen.

Når man laver fish and chips handler det om at få en lækker crispy skorpe med et saftigt stykke fisk i midten, hvilket man får ved at tilføje øl til dejen.

Opskrift på Fish and chips

  • Filet af torsk eller anden lys fisk (som Lange eller Kuller), regn med 200 g. fisk pr person
  • 330 ml. øl
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Salt og peber
  • 1 l. Neutralt smagende olie til at fritere i, eks. vindruekerneolie

Start med at lave dejen ved at blande mel, bagepulver og salt og peber i en skål. Tilføj øl lidt af gangen imens du pisker med et piskeris til dejen er lind og tyk uden klumper. Lad dejen hvile imens du skærer fisken ud i mindre stykker og varmer olien op. Herefter vendes fisken i øldejen og steges i olien til de er sprøde og gyldne.

Vi lavede pomfritterne i ovnen for at retten ikke kun bestod af friturestegt mad og supplerede derudover med en hjemmerørt remulade og en lækker salat.

 

/Line

1 thought on “Fish and chips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *