Fettuccine med rejer, tomat, basilikum og parmasan

image

Herhjemme elsker vi pasta i alle afskygninger. Spaghetti, fettuccine, tagliatelle, papardelle, tortellini, ravioli, pastapenne osv. osv. Lige så meget som Esther hader kartofler (med undtagelse af pomfritter😁) elsker hun pasta, og man kan være helt sikker på, at der bliver spist rigtig godt, når det er på menuen.

Når man bruger frisk pasta, kan man på meget kort til krererer et lækkert måltid. Derfor er der ofte en ret med frisk pasta på vores madplan en hverdagsaften, hvor det skal gå lidt stærkt. Denne ret med fettuccine, rejer, tomat, basilikum og parmasan kan bikses sammen på under 15 min. en rigtig dejlig sommerret som herhjemme både er populær blandt børn og voksne, og så passer den rigtig godt sammen med et koldt glas hvidvin.

 

Opskrift på fettuccine med rejer, tomat, basilikum og parmasan:

  • 1 pk fettuccine
  • 250 g pillede rejer
  • 3 store modne tomater
  • 1 håndfuld frisk basilium
  • lidt parmasan revet i flager
  • 1 lime i skiver
  • olivenolie
  • salt og peber

 

Kog pastaen 1-2 min til den er aldente. Hak tomaterne i mindre stykker, og basilikummen groft. Rør pasta, tomater, rejer og basilikum sammen. Drys med parmasanflager og tilføj en smule olivenolie. Smag tilsidst til med salt og peber og anret på en tallerken med en skive lime.

Voila – lækkert mad på under 15 min.

 

/Josefine