Februar

Vi har netop rundet januar måned og er godt på vej ind i februar. Selvom januar måske har været lidt grå, har det for os været en hel fantastisk måned på mange måder. Ikke mindst har vi budt Wilma velkommen i familien og holdt børnefødselsdag for lille K med ninjago-tema. De to var meget tæt på at skulle dele fødselsdag, men der blev lige netop en dag imellem. Det var også i januar at Lines barsel sluttede, men som i dag er hjemmegående og passer Mini A.

Måneden er gået super stærkt med familieforøgelse – hvilket kræver tid og nærvær, små løbeture, nye opskrifter, familiehygge, lidt bryllupsplanlægning og ikke mindst fødselsdagsfejring.

Nu glæder vi os til en februar måned, hvor vi begge går hjemme og nyder vores hverdag med familien i højsædet. Februar er måneden for både vinterferie og fastelavn, og nedenfor deler vi lidt inspiration til, hvad du kan fylde dagene med.

 

 

Oplevelser:
I uge 7 er det skolernes vinterferie, og Helsingør byder på en masse herlige aktiviteter for hele familien.
Fx kan man besøge Kronborg, hvor der i vinterferien er et særligt børneværksted, hvor både små og store børn kan være med til at pynte deres eget vokslys. For de lidt større børn er der også en spændende skattejagt rundt på hele slottet.
Vi kan også anbefale et besøg på Flynderupgård (som vi besøgte med stor succes i efterårsferien, læs med her). Her står den bl.a. på småkagebagning og forskellige værksteder, hvor man bl.a. Kan lave stoftryk, påklædningsdukker eller få lov at hamre og banke i træ.

 

Mad:
Hvert år glæder vi os til sæsonen for stenbiderogn, som starter her i februar. Der er simpelthen intet som frisk stenbiderogn på blinis med lidt finthakket rødløg og creme fraiche. Man kan jo nærmest smage, at foråret er på vej. Find opskriften her.

Derudover skal vi selvfølgelig bage masser af fastelavnsboller i februar. På bloggen ligger allerede 3 forskellige og virkelig gode opskrifter på; Gammeldagsfastelavnsboller med creme, fastelavnsboller med marcipanremonce og mørk chokolade og flødeskumsfastelavnsboller.

 

Bøger:
Vi har begge læst Lars Keplers tidligere bøger, og hvis der bliver tid i februar, har vi derfor også planer om at sluge hans nyeste krimi – kaninjægeren.

 

Projekter:

februar er fastelavnsmåned og derfor oplagt for hyggelige kreative projekter med ungerne. Fx kan man lave sit eget fastelavnsris med alt fra farverige pompom’er, sorte katte og fine masker med glimmer og palietter.

Fastelavnskostumer skal der også til og Josefine har igen i år planer om at lave det selv, inspireret fra denne enkle DIY.
Esther vil gerne være en lille hvid kattekilling (“se den lille kattekilling”, hitter nemlig fortiden). Den grå hue er derfor skiftet ud med et pandebånd med katteører fra H&M og herudover kræver det blot en hvid bluse, et par hvide strømpebukser og en lille hvid hale.

 

/Line og Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *