Fastelavn i vuggestuen

12674632_10153312809477321_4393977_n
I dag har de fejret fastelavn i Esthers vuggestue og sikke en hyggelig dag og dejlig start på weekenden!

Vi har haft en lang og hektisk uge, med mange lange dage, møder mm. Derfor var det skønt i dag, at kunne stå op i et roligt tempo, spise morgenmad sammen herhjemme og hygge med lidt Cirkeline i fjernsynet, inden vi tog ned for at fejre fastelavn i vuggestuen.

Kostumet havde jeg også kun lige tidsnok fået lavet – men er en virkelig nem og fin løsning, hvis du står og mangler nogle ideer til et hjemmelavet kostume, der ingen tid tager at lave og ikke kræver mange materialer. Derfor er det også en vældig billig løsning. Det kræver blot et sæt gråt tøj, samt en hale og nogle ører der syes på en hue. Nedenfor kan du se en lille kort DIY.

Fastelavnskostume DIY – mus

  • 2 par grå strømpebukser
  • 1 grå body
  • 1 grå hue
  • et lille stykke gråt filt eller tyk grå uld eller lign. Til ører
  • lidt vat eller bamsefyld

Sy en hale af et par aflagte/eller billige grå strømpebukser. Det er er nemmest at vende strømpebukserne på vrangen og sy langs det ene ben (ca 5 cm bred). Vend halen og fyld lidt vat eller bamsefyld ind i. Sy halen på en grå body som jeg, eller fx et par grå bukser.

Klip 2 par lige store museører og sy dem på en grå hue. Jeg brugte et stykke kraftigt grå uld stof, som jeg lagde dobbelt og syede sammen.

– Voila – et styk lille grå mus.

(Tip: Musen kan evt. Også få en lille sort næse og et par knorhår.)

Andre ideer til nemme, billige og hjemmelavet kostumer som kan fixes på kort tid kunne være:

  • Frederik eller Ingolft (kræver blot en stribet bluse, enten blå og hvid, eller rød og hvid samt ovenstånde)
  • Røver (kræver en sort og hvid stribet bluse, sorte bukser, et lille hvid markatklistermærke og fx en sort maste klippet i karton)
  • kat (et sæt sort tøj, samt en hale og et par katteører på en sort hue)

 

I vuggestuen blev der slået katten af tønden – og efterfølgende var der hygge med fastelavnsboller, kakao, popcorn og rosiner. (Og kaffe til de voksne). Børnene havde en fest og det var et rigtig hyggeligt arrangement.

Det var skønt bagefter at kunne tage Esther med hjem igen, og vi nåede kun lige ud i bilen før hun var langt væk i drømmeland, og jeg måtte bære hende ind i flyverdragt og forsigtigt få den bakset af.

Hun ligger stadig og bobler inde i soveværelset, og i mens er jeg i gang med at forberede lidt aftensmad. Senere i eftermiddag skal vi til svømning – og i aften får jeg en god veninde på besøg som bliver og sover. Jesper skal til et logesrrangement med hans herrevenner, så ham regner jeg ikke med at se meget til før engang op af lørdagen.

Lørdag aften står på familiehygge med pizza hjemme hos Line og Kri og søndag en playdate, som selvfølgelig også inkludere disse lækre fastelavnsboller. Sikke en dejlig weekend at gå i møde 🙂
– Rigtig god weekend til dig og dine.

12695857_10153312809457321_1722015367_n
/Josefine

1 thought on “Fastelavn i vuggestuen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *