Fars gode Fiskesuppe
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 6-8
Ingredienser
  • 1 kg jomfruhummer
  • 500 g- 1 kg fisk (fx sejfilet, kuller, laks)
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 løg i små tern
  • 200 g champignon i kvarte
  • 2-3 gulerødder i skiver
  • 2 porrer i skiver
  • ½ blomkål i små buketter
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • Jævning: 4 dl rapsolie med 4 spsk hvedemel
  • ½ liter fløde
  • Karry
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. kg jomfruhummer dækkes godt med letsaltet vand og koges i 5 min.
  2. Afkøl hummerne et par timer i vandet inden jonfruhummerne pilles og stilles på køl og hummervandet gemmes til suppen.
  3. Blancher løg i en gryde og tilsæt hvidvinen. Kog det ind til det halve.
  4. Hummervandet tilsættes og det hele koges op.
  5. Bouillon terning tilsættes.
  6. Champignon svitses på en pande sammen med karry.
  7. Kom herefter alle grøntsagerne i suppen.
  8. Olie- meljævningen tilsættes.
  9. Piskefløde røres i suppen.
  10. Fisk i mindre stykker tilføjes suppen 5 min. Inden suppen serveres.
  11. Hummer lægges i bunden af skålene, og den lune suppes hældes ovenpå.
  12. Server suppen med et godt stykke brød.
Recipe by Ruth&Ruth at http://ruthogruth.dk/fiskesuppe/