Pulled pork af skinkesteg tilberedt i stegeso
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 8 personer
Ingredienser
  • 1,5-2 kg. Skinkesteg
  • Lage
  • 1 kop salt
  • 1 kop brun farin
  • 1 kop æblecidereddike
  • 2 liter vand
  • 1 spsk peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • Rub
  • 50 g. Brun farin
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk røget paprika
  • 2 spsk friskkværnet peber
  • 2 spsk flage salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • + øl (vi brugte en ganske almindelig Tuborg klassisk)
  • 2 løg
  • BBQ sauce
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl æblemost
  • 2 spsk ketchup
  • 25 g. Brun farin
  • 2 tsk flage salt
  • Godt med friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Dag 1
  2. Skær sværene fra din skinkesteg og finpuds den.
  3. Lav herefter din lage, ved at komme salt, brun farin, æblecidereddike, vand, peberkorn og laurbærblade i en gryde.
  4. Lav et opkog og lad herefter lagen afkøle til stuetemperatur
  5. Kom din skinkesteg i lagen og stil det hele i køleskabet i minimum 12 timer.
  6. Dag 2
  7. Nu skal rubben laves. Kom farin, og lrydderierne i en skål og bland det hele godt.
  8. Rub din steg ved at gnide godt af rubben ind i kødet.
  9. Vikl stegem ind i folie og kom den i køleskabet i minimum 12 timer.
  10. Dag 3
  11. Læg din stegeso i vand minimum en time før brug
  12. Halver to løg og kom dem i bunden af din stegeso. (Giver god smag og forhindrer din steg i at brænde fast på bunden)
  13. Hæl en øl i stegesoen og kom herefter din skinkesteg i.
  14. Kom låg på stegesoen og kom den ind i en kold ovn.
  15. Tænd ovnen på 100-110 grader.
  16. Stegen er færdig når temperaturen er ml. 93-95 grader. Vi endte med at give vores
  17. timer. Og den var så mør og lækker.
  18. Mens skinkestegen steges færdig i ovnen blandes BBQ saucen sammen
  19. Når stegen er færdig skal den hvile 15-20 min inden det møre kød rives fra hinanden ved hjælp af to gafler og røres sammen med BBQ saucen.
Recipe by Ruth&Ruth at http://ruthogruth.dk/pulled-pork-skinkesteg-tilberedt-stegeso/