Peberkager / Gingerbread
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 æg
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk natron
  • 400-500 g mel
Fremgangsmåde
  1. Rør smør og sukker sammen med en røremaskine eller håndmixer. Tilsæt æg og mørk sirup og rør det hele godt sammen.
  2. Kom krydderierne i dejen, og til sidst mel, lidt af gangen, til dejen er fast og formbar, men ikke hård. (Jeg brugte ca. 400 g.)
  3. Pak dejen ind i folie og lad den hvile i køleskabet et par timer. Tænd ovnen på 180 grader. Drys med lidt mel på et bord og rul peberkage dejen ud.
  4. Brug udstikkere til at lave søde små peberkagemænd, hjerter, stjerner og andet hyggeligt.
  5. Bag peberkagerne i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.
Recipe by Ruth&Ruth at http://ruthogruth.dk/peberkager-gingerbread/