DIY: Påskekyllinger af hånd- og fodaftryk

Inspiration til påskepynt

Jeg holder meget af at blive inspireret af små hyggelige projekter man nemt kan lave alene eller sammen med børnene. Vores hjem er fyldt med tegninger, perleplader og andet kreativt pynt som begge børn har kreeret. Og jeg synes det er så skønt at pynte hjemmet op med hjemmelavede kreationer. Det giver hjemmet et helt særligt og personligt præg.

Der er også noget helt særligt ved at lave pynt til forskellige højtider som for eksempel påske eller jul. At have det hængende henover højtiden, pakke det ned og vente et helt år med at finde det frem igen. Jeg elsker at finde julekassen eller påskekassen frem og gense de kreative projekter vi tidligere har lavet.

Det er noget ret nyt at mine børn har lyst til at udfolde deres kreative side. De kan nu sidde længe, meget længe og fordybe sig i alle mulige kreative stunder. Jeg tror det hænger sammen med at jeg selv har fundet værdien i at bruge energi på at være nærværende og nyskabende sammen med dem, fremfor at bruge tiden på oprydning eller med telefonen i hånden. Derfor kan man flere gange om ugen finde os alle fire rundt om bordet i gang med at tegne, klippe, skrive, lime, undersøge og udforske.

Særligt min ældste er et intelligent, sensitivt og iderigt barn, der kan have svært ved at fordybe sig i noget i længere tid. Han har oftest gang i flere lege på en gang imens han snakker i ét væk. Men jeg har bemærket at når jeg afsætter tid til at vi sammen kan være kreative og dedikerer mig dybere i at være sammen med ham, har han nemmere ved at holde fokus og ikke blive distraheret.

I weekenden da vi sad rundt om bordet lavede vi de her påskekyllinger af hånd- og fodaftryk. De er super nemme at lave og sjove at tage frem år efter år, for at se udviklingen på børnenes hænder og fødder.

Rigtig god påske.

DIY: Påskekyllinger af hånd- og fodaftryk

Det skal du bruge:

• Gult karton
• Orange karton
• Øjne
• Lim
• Blyant
• Saks

Sådan gør du:

Tegn med en blyant rundt om barnets fod og hånd.

Klip foden og hånden ud. Lim hånden på foden, sådan at hånden danner en vinge og foden en krop. Klip og lim til sidst næb, fødder og øje på kyllingen.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *