DIY knagerække

11921919_10153046460667321_910669364_nHerhjemme har vi længe diskuteret hvilken knagerække, der bedst ville passe ind i vores lille entre. En knagerække der både skal passe ind i det nyistandsatte og moderne rækkehus og til min Oldemors gamle kommode og guldspejl, som også har sin plads i entréen.

Til sidst blev vi enige om at lave den selv. Både Jesper og jeg elsker små gør-det-selv-projekter, og på denne måde kunne vi få den lige præcis som vi ville have den. Inspireret af en knagerække jeg så på denne blog: http://mosterkaren.blogspot.dk/2012/10/diy-knagerkke-af-tr-og-lder.html?m=1, valgte vi en helt enkelt løsning, med lækre materialer som egetræ, brunt læder og messing.

Så enkelt og rigtig fint, hvis du spørger mig. Løsningen er både billig (omkring 250 kr), holdbar og tager ingen tid at lave. Se hvordan nedenfor

DIY knagerække

Du skal bruge:

 • 1 rund egetræs liste (1,20 lang til 80 kr, købt hos trævarefabrik)
 • 2 læderstropper (62 cm lang til omkring 40 kr)
 • 2 messingringe (købt i stof2000 til 24 kr)
 • 2 messingkroge til ophæng + rawplugs (købt i silvan til omkring 40 kr)
 • 8 messingkroge (købt i jem og fix til 80 kr)

Vi købte både læderstropper og messingringe med monteringskit hos stof2000. Monter messingringene på læderstroppernes ender med 1,5 cm ekstra plads til enden.

Mål op hvor messingkrogene til ophæng skal sidde (vores sidder med 1 meters mellemrum), bor huld i væggen til rawplugs og indsæt dine messingkroge til ophæng.

Kom dine messingkroge på din egetræspind og hæng den på læderstropperne der til sidst hænges op på væggen i messingkrogene til ophæng og voila – et stk. Fin og enkel knagerække.

/Josefine

8 thoughts on “DIY knagerække

 1. Det ser ret nemt ud 🙂 Den må jeg hellere få forsøgt mig med 😀
  Har en ide omkring, at den måske kan benyttes i mit køkken til f.eks. ophæng af viskestykker etc. 🙂

  /Malene

  1. Hej Malene.
   Tak for din besked. Det var virkelig meget nemt og tog ingen tid at lave, så jeg synes helt sikkert du skal kaste dig ud i det 🙂 … Og sikke en god ide at bruge den i køkkenet 🙂
   /Josefine.

 2. Hej Josefine.

  Det ser godt nok enkelt og lækkert ud.

  Kan du oplyse mig om hvad bredden på læderremmen er og tykkelsen herpå også? Jeg ved de er 62 cm. lange (alt efter behov) men vil gerne vide tykkelsen og bredden også.

  På forhånd tak for hjælpen.

  Danni 😉

 3. Hej Josefine.

  Skrev en kommentar i hår angående denne smarte knagerække.
  Kan det passe at mit indlæg er forsvundet?

  Mvh. Danni

  1. Hej Danni.
   Tusinde Tak for din besked 🙂
   Din besked er skam ikke blevet slettet, men har blot lige skulle godkendes inden den bliver offentliggjort.
   Læderremmene er 2,5 cm bred og tykkelsen er ca. 3 mm. Håber du kan bruge målene. Vi er ihvertfald utrolig glade for vores knagerække.
   God weekend.
   Kh. Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *