December

jul på Kronborg 

December måned er en af vores yndlings måneder fordi der skrues lidt ekstra op for hyggen, de søde sager og familiesamværet. Samtidig er december en måned, hvor man skal nå en hel masse på kort tid og hvor man kan gå hen og blive helt julestresset af alle de forventninger man har til netop denne måned.

Vi forsøger ikke at stresse og jage igennem december, men i stedet at nyde at dette er måneden, hvor vi spiser julesmåkager dagligt, laver konfekt, fælder juletræ, laver ønskelister og hvor julepynt og dekorationer hygger i den mørke tid.

December er allerede startet godt og vi glæder os til følgende:

 

Bøger Ingen af os har læst Et Juleeventyr, hvilket er denne måneds bogprojekt.

 

Oplevelser Julemarkeder er noget af det hyggeligste og der findes efterhånden talrige steder rundt omkring i landet. Det specielle ved at gå på julemarked er at man ofte finder unikke ting som ikke kan købes i de store kædebutikker og stemningen er som regel ret hyggelig og julet. Vi anbefaler Jul på Kronborg i denne weekend eller en tur til Rosendal gård for at fælde årets juletræ.

 

Film Her i december er det jo oplagt at se eller gense Matador. Der er 24 afsnit – et til hver dag inden juleaften. Desuden er yndlingsfilmen over dem alle Love Actually og vi ser den hvert år.

 

Mad Vi glæder os til at lave en gløgg eller gløggekstrakt (i både en alkohol og alkoholfri udgave), at trille havregrynskugler, at bage småkager og lave julekonfekt. De sidste par år har vi også lavet vores egen rullepølse og vi gentager succesen igen i år – slaget ligger allerede i saltlage.

 

Haven Der skal fuglefoder ud til fuglene og vi overvejer at lave vores egne fuglekugler fyldt med lærke fuglefrø. Fuglene må også gerne forkæles lidt ekstra her i december måned.

 

Projekter Som mange andre i denne måned skal der købes julegaver som godt kan gå hen at blive lidt af et projekt. Heldigvis kan man i dag bestille meget over nettet og så er det jo ingen sag at juleshoppe, når man kan sidde med benene oppe imens man drikker en varm kop the.

 

/Josefine & Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *