Dampede asparges med sauce mousseline og rejer

image

I foråret og den tidlige sommer kan man nyde, at det er asparges sæson. Jeg ELSKER asparges og alt med asparges. En af mine yndlingsretter er dampede asparges med sauce mousseline og rejer. Og gerne med et koldt glas hvidvin eller hjemmelavet rabarber saft til. Så bliver det simpelthen ikke bedre!

Opskrift på dampede asparges med sauce mousseline og rejer (2 personer)

Dampede asparges

  • 4-5 tykke hvide asparges
  • 4-5 grønne asparges
  • 1 spsk smør
  • 1/2 citron i både
  • Havsalt

Skyl og skær enderne af aspargesene. De hvide asparges skal også skrælles.
Kom lidt vand, (ca. 5 dl) i en stor gryde sammen citronbåde og salt og bring det i kog. Kom aspargesene i gryden og kog dem 4-5 min. Fisk dem herefter op af vandet og lad dem dryppe af på et hviskestykke.

Sauce mousseline

  • 2 æggeblommer
  • 150 g smør
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g rejer
  • Grøn salat

Smelt smøret til mousselinen ved svag varme. Pisk æggeblommer, citronsaft, salt og peber sammen til en tyk masse i en anden gryde ved svag varme. Evt. Over vandbad. Tilsæt herefter det smeltede smør lidt af gangen, mens du pisker hele tiden. Tag indimellem gryden helt af varmen, så du ikke risikerer en sovs der skiller.
Pisk fløden stiv og vend den tilsidst forsigtigt i saucen.

Anret lidt grøn salat på en tallerken. Kom dine dampede asparges på og
Hæld din sauce mousseline over. Drys til sidst med lidt rejer og server fx med et koldt glas hvidvin eller rabarbersaft.

/Josefine

1 thought on “Dampede asparges med sauce mousseline og rejer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *