Dadelkugler

dadelkugler

Søde og skønne dadelkugler – helt uden sukker.

 

Det gode vejr er virkelig kommet til Sjælland og det er skønt at stå op til en skyfri blå himmel og lunt vejr. Også selvom det herhjemme ofte er før klokken har slået seks. Vejret betyder også at jeg ikke kan gemme mig i store stiktrøjer og lange løse bukser og derfor skal jeg have smidt de sidste graviditets kilo. Jeg mangler lige de der 5 kilo inden jeg synes at jeg kan tillade mig at hoppe i en bikini igen, hvilket betyder at jeg er begyndt at skære lidt ned på de søde sager – i hvert fald kager og slik i hverdagene. Der skal være plads til en søndagssnegl eller lidt fredagsslik. Gennem graviditeten har jeg nok haft en lidt for sød tand og den går altså ikke længere.

 

Heldigvis findes der jo mange alternativer til chips, flødeskumskager og choklade. Jeg elsker søde sager og har ofte svært ved at finde en erstatning der lever op til en god snickers, men disse dadelkugler er helt utroligt lækre og smager lidt af chokolade på grund af kakopulveret.

 

Dadelkugler er meget nemme at lave og kan holde sig et par dage i køleskabet, hvis altså man kan holde fingrene fra dem. Udover dadelkugler har jeg planer om at lave en god portion sprøde bananchips og de her lækre lakridsmandler som et sundere alternativ i hverdagen.

 

Opskrift på dadelkugler

  • 150g dadler uden sten
  • 4 spsk. kokosmel
  • 4 spsk. usødet kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 12 mandler
  • 1 spsk. smør eller kokosolie
  • 2 spsk. vand.

 

Det hele blendes helt fint til en ensartet masse og formes efterfølgende til runde kugler og trilles i kokosmel. Opbevares i køleskabet i et par dage.

 

/Line

2 thoughts on “Dadelkugler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *