Chokolade cookies

chokolade cookies

 

Chokolade cookies med en kop varm kaffe eller et koldt glas mælk er en ret vidunderlig kombination synes jeg. Egentlig har jeg ikke haft de vilde cravings i denne graviditet udover saftevand, men må indrømme at jeg er gået en lille smule amok i disse chokolade cookies. De har været et perfekt lille eftermiddagstreat og en hyggestund efter børnehave og arbejde.

Vi har bagt disse cookies med chokolade mere end en gang – de smager simpelthen så godt. Jeg tror aldrig jeg bliver træt af dem. De er meget nemme at lave og man kan med fordel lave en ekstra stor portion og fryse ned. De behøver ikke at tø meget op før de bages og så har man hurtigt en god cookies til lidt eftermiddagshygge.

Jeg ved ikke hvor længe de holder sig friske da de bliver spiste forholdsvist hurtigt herhjemme, men et par dage i en kagedåse kan de sagtens holde til.

 

Opskrift på ca. 20 chokolade cookies:

  • 125 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • ½ vaniljestang
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tesk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade

Skrab vaniljekornene ud i lidt af det almindelige sukker og smelt smørret i en gryde. Kom sukker, brun farin og vanilje i en skål og tilsæt det smeltede smør. Pisk ægget i og sigt herefter mel og bagepulver i dejen. Chokoladen hakkes og vendes i de øvrige ingredienser.

Sæt store teskefulde af dejen på en bageplade med bagepapir. Jeg laver ca. 10 chokolade cookies på en bageplade. De bages ved 190 grader i 10-12 minutter til de er lysebrune.

Småkagerne tages ud og afkøles lidt på den varme bageplade inden de forsigtigt vippes over på en rist, hvor de afkøles helt.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *