Champignonsuppe

Champignonsuppe

Champignonsuppe

LÆKKER CREMET OG FYLDIG CHAMPIGNONSUPPE TIL AT VARME SIG PÅ

Herhjemme er vi ligesom resten af befolkningen også ramt af snot, hoste og ondt i halsen.
Derfor havde jeg rigtig meget lyst til denne cremede og fyldige champignonsuppe, som nu står og luner på kogepladen, indtil resten af familien kommer hjem. Både Jesper og Esther elsker også champignon og lige nu, kan man få de flotteste af slagsen.

Suppen består ganske enkelt af en god hjemmelavet hønsebouillon (man kan også sagtens købe høsebouillon, jeg var bare så heldig at have et par liter liggende i fryseren), gode økologiske champignon, fløde (selvfølgelig) og så smagt til med lidt
Salt, peber, muskatnød og citronsaft – utrolig enkelt og meget meget lækkert!

 

Opskrift på champignonsuppe:

  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 spsk smør
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 600 gram champignon
  • 2,5 dl fløde
  • Salt og peber
  • muskatnød
  • Citronsaft
  • En håndfuld frishakket persille til at drysse over

 

Hak løg og hvidløg fint. Smelt smøren i en gryde og sauter løgnene heri til de er blevet klare og gennemsigtige.
Tilføj herefter din hønseboullon.

Rens og skær champignon i skiver og kom dem i suppen. Lad suppen koge i 10 minutters tid inden du tilføjer fløde.

Smag til sidst til med salt, peber, muskatnød og lidt citronsaft.

Giv tilsidst suppen et opkog og server den lune suppe med en håndfuld bredbladet persille og groft brød til.

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *