Cannelloni med spinat og Ricotta

Cannelloni

Cannelloni med ricotta og spinat

 

Hjemmelavet Cannelloni med spinat og Ricotta i krydret tomatsovs.

Lige for tiden udforsker vi en masse forskellige pastaretter. Inspireret af denne opskrift på ravioli, lavede vi på min fødselsdag fx ravioli med laks, ricotta og spinat serveret med lidt smørsovs med salvie – absolut himmelsk. Og den anden dag blev det til denne fantastisk velsmagende pastaret med Cannelloni fyldt med ricotta og spinat i en dejlig krydret tomatsovs.

Jeg brugte friske lasagneplader til at lave disse Cannelloni, hvilken gjorde retten meget nem at gå til. Man kan selvfølgelig også sagtens kaste sig ud i at lave sin egen pasta, ud fra samme grundopskrift som raviolien, men nogle gange er det altså også okay at vælge den nemme løsning 😉

Alle i familien var vilde med retten, så jeg har planer om snart at sætte Cannelloni på madplanen igen. Måske med et andet fyld som svampe, mozzarella, kyllling, oksekød eller laks – selvom man altså aldrig går galt i byen med denne helt klassiske vegetar udgave med spinat og ricotta.

 

Opskrift på Cannelloni med spinat og ricotta i tomatsovs:

 

Cannelloni

  • 250 g friske lasagne plader
  • 250 g ricotta
  • 3 store håndfulde frisk spinat (ca. 100-150 g)
  • 1 god håndfuld friskrevet parmasan
  • Skal af 1/2 citron
    1/2 tsk revet muskatnød
    Havsalt og friskkværnet peber

 

Tomatsovs

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt og peber

 

Topping

  • 250 g. Frisk mozzarella

 

Start med at lave din tomatsovs. Hak hvidløg fint og kom det i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt hakkede tomater, æblecidereddike og krydderurter og smag til med salt og peber. (Evt. Lidt chili). Lad tomatsovsen stå og simre ved lav varme, mens du laver fyldet til dine Cannelloni.

 

Skyl, tør og hak de friske spinatblade fint. Rør dem i ricottaen sammen med citronskal, muskatnød og parmasan og smag til med salt og peber.

 

Skær de friske lasagnepladerne over i to. Kom en god skefuld fyld i den ene ende af pastapladen og rul den omkring fyldet.

 

Kom tomatsovs i bunden af et stort ovnfast fad og læg dine Cannelloni ned i tomatsovsen. Smuldrer frisk mozarealla ovenpå pastaen og kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

 

Velbekomme.

 

Cannelloni i tomatsovs

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *