Braiserede svinekæber i øl med selleri-kartoffelmos

IMG_7618

I går havde vi besøg af et vennepar fra jylland, og i den anledning stod menuen på Braiseret svinekæber i øl. Rigtig vinter-simre mad, som passer perfekt til en hyggelig aften med en kold øl eller et godt glas rødvin. I aftes stod menuen på rester, der bestemt ikke var dårligere af den grund.

Jeg havde fået en opskrift tilsendt af min far, som havde opstøvet selv samme af en bekendt, der arbejder som kok. Da opskriften var meget løs og på slum, måtte der også en del fortolkning til. Fremgangsmåden endte som følgende, og det er bestemt ikke sidste gang, den ret skal prøves herhjemme.

 

Opskrift på Braseriet Svinemørbrad i øl med Kartoffel-Sellerimos (4-6 personer):

12 svinekæber 1 liter mørk øl

5-6 gulerødder

2 persillerødder

1 knoldselleri

4 stænger bladselleri

¾ kg kartofler

1 skalotteløg

1 løg

2-3 fed hvidløg

frisk timian

2-3 laurbærblade

¼ liter madlavningsfløde 8 %

smør til stegning og mos

salt og peber

 

Svinekæberne pudses for sener og fedt , lægges i en skål med ½ liter mørk øl og sættes på køl i 5-6 timer. (Jeg brugte en økologisk brown ale)

Hak gulerødder, persillerødder, 1/4 af knoldsellerien, skalotteløg, løg og hvidløg i mindre stykker. Brun svinekæberne i smør og tilsæt grøntsagerne, der svitses igennem

Tilsæt øllen (1 liter i alt) sammen med laurbærblade, peberkorn, salt og frisk timian. Spæd til med vand. Læg låg på retten og skru ned for komfuret. Lad retten simre i ca. 2,5 time til svinekæberne er helt møre.

IMG_7564

Tag kødet og halvdelen af grøntsagerne op af gryden. Jævn nu sovsen ved at blende de resterende grøntsager med en stavblender. Kom madlavningsfløde i sovsen og smag til med salt og peber. Kom evt. Lidt farve i. Herefter puttes kød og grøntsager tilbage i sovsen og er nu klar til servering og serveres med en kartoffel-sellerimos:

Når svinekæberne har simret i knap to timer sættes kartofler og resten af knoldsellerien over. Når de er kogt møre moses de med lidt mælk, smør og smages til med salt og peber.

IMG_7569

/Josefine

2 thoughts on “Braiserede svinekæber i øl med selleri-kartoffelmos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *