Bornholm Bornholm Bornholm

Bornholm1

I sidste uge var vi på Bornholm, nærmere bestemt Aarsdale lidt udenfor Svaneke. Vi har efterhånden været der et par gange og jeg holder utroligt meget af at komme til Solskinsøen. Allerede når man fra færgen hører sangen (fra Far til Fire) “Bornholm Bornholm Bornholm, du min dejlige ferieø”, bliver jeg fyldt op af den gode stemning som jeg ved der venter mig på øen.

Bornholm3

Svaneke er helt fantastisk og det er ikke uden grund at de i 2013 blev kåret som Danmarks smukkeste købstad. Du finder de mest charmerende gamle bindingsværkshuse, et hyggeligt Torv, masser af kunst og håndværk og originale kvalitets produkter lige fra håndlavede karameller, Johan Bülow lakridser, Mermaid vingummi, Svaneke øl og -is.

IMG_5205

Bornholm2

Lige ved Torvet i Svaneke ligger en sød lille købmandsbutik som er fyldt med de skønneste kvalitetsprodukter fra gulv til loft. Her får man færden af gamle dage, når man beder om en vare der står på en af hylderne øverst oppe, og den søde ekspedient kravler op på sin stige, for at finde lige præcis det du ønsker.

IMG_5201

Rundt omkring på hele Bornholm finder man små røgerier og rygeovne som er så fine.

IMG_5237

Lidt uden for Svaneke ligger Listed som har en fin lille strand, hvor man kan springe i vandet fra klipperne. Her ligger også en lille keramik butik Lov i Listed, som har det smukkeste keramik. De har blandt andet lavet et smukt stel til restauranten Kadeau på Bornholm, hvor man spiser virkeligt lækkert gourmet mad.

IMG_5174

Mellem Aarsdale og Svaneke ligger Sydøst for Paradis som ligger helt ned til vandet og er en lille strandcafe der både serverer morgenmad, sandwich og tapas. Her emner af en hyggelig og afslappet stemning og er virkelig et besøg værd. Har man glemt at smøre sig selv eller sine børn ind i solcreme står der forskellige slags cremer klar ved disken til fri afbenyttelse (Det er da virkelig en god service). Og hver aften i sommerferien er der gratis live musik fra kl. 20 – lige fra Rasmus Nøhr til jazz og den dag vi var der blev der spillet hiphop af Dee Pee (Rockers by choice). Jeg tror stedet er det allerbedste på hele øen set med mine øjne.

IMG_5240

Samme ejere af dette fantastiske sted har i år åbnet et lille bageri med det lækreste brød og rugbrød. Man finder Svaneke Brød i en lille gård og selvom den kan virke en smule gemt skal man være hurtig for at få fingrene i rugbrødet da det hurtigt bliver udsolgt.

IMG_5180

 

/Line

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *