Børnevenlig weekendmad og opskrift på en blåbærsalat.

 

image

Menuen herhjemme skal ofte tage hensyn til flere forskellige forhold. Jeg vil eksempelvis meget gerne, at maden er forholdsvis sund, og gerne lavet på både danske og økologiske råvarer. Herudover tænker vi meget over, at maden er børnevenlig, og at der er noget, som Esther kan lide.  I går stod weekendmenuen på disse sunde kyllingenuggets i ovnen, lidt ovnbagte kartofler og en lækker sund blåbærsalat – til stor glæde for både børn og voksne.

Kyllingenuggets og kartoffelbåde er lavet efter denne opskrift: junk food på den sunde måde. Jeg har blot rørt remoladedresssingen op med en fromaiche fraiche i stedet for skyr – og istedet for spelt rasp har jeg til disse, brugt almindelig rasp. De er lavet i ovnen og derfor helt uden fedtstof. De bliver utrolig sprøde og lækre, og faktisk kan jeg bedre lide dem sådan her, end når de har suget en masse fedt til sig på en pande eller i friture. Det bedste af det hele er, at Esther ELSKER dem!

Jeg elsker at prøve forskellige salater – og salat med frugt er en stor favorit hos både Esther og jeg.  Jorbær, appelsin, granatæble, friske figner, blåbær, pærer, æble osv. er med til at give masser af friskhed og sødme til vores salater. Nedenfor deler jeg opskriften på en nem og lækker blåbærsalat.

Opskrift på blåbærsalat:

  • 150 g friske spinatblade
  • 100 g feta
  • 1/2 agurk
  • 50 g mandler
  • 150 g /en bakke friske blåbær
  • 1 tsk. Olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber.

Skyl spinatbladene grundigt og tør bladene. (Brug evt. en salatslynge – det er nemmest). Kom mandlerne på en tør pande og rist dem ved middel-høj varme. Lad dem afkøle lidt og hak dem groft. Skyl blåbær og agurk og skær agurken i små tern. Kom spinatblade, agurk, feta og blåbær i en skål og top med de hakkede mandler.

Rør lidt olivenolie og citronsaft sammen, tilføj lidt salt og peber og hæld det tilsidst over din blåbærsalat.

image

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *