Børnevenlig omelet

børnevenlig omelet

 

omelet

 

Vi forsøger at tænke på at lave børnevenlige madretter herhjemme de fleste dage i ugen. Samtidig er vi også meget glade for mad og gider ikke at spise spaghetti med kødsovs og boller i karry hver uge. Omelet er en smart måde at tilføje det køleskabet ligger inde med, det er billigt, det er lækkert og det er børnevenligt – det kan det i hvert fald gøres.

 

Lille K er ikke så glad for mad, hvor mange forskellige ingredienser er blandet sammen (tror det gælder for mange børn) og derfor er denne børnevenlige omelet helt ideel. Den smager godt og man vælger hver især hvad man ønsker at komme på.

 

Børnevenlig omelet er utroligt let at lave og kan stå klar på bordet efter 20 minutter. Det er altså meget nemt, hvis man kommer sent hjem eller som os ikke gider at bruge en masse tid i køkkenet.
Vi holder begge to meget af at lave mad og går meget op i, at det er lækkert, økologisk og varieret det vi spiser – dermed ikke sagt at vi ik kan finde på at bestille en pizza, hvis det er det vi har lyst til. Efter Baby A er kommet til, har lysten til at bruge lang tid i køkkenet dog været mindre og selvom jeg godt kan savne det lidt, nyder jeg at lysten til at være sammen med mine børn er endnu større.

 

Man kan sagtens tage børn med i køkkenet når man laver børnevenlig omelet. Der skal snittes lidt og slåes nogle æg ud, steges bacon og laves omelet – og Lille K elsker at få lov til at være med. Selvfølgelig er det mig der står ved komfuret, men han er nu så stor at han sagtens kan være med i processen.

 

Vi har lavet den børnevenlige omelet helt plain uden noget der skræmmer små børneøjne og derfor indeholder den heller ikke andet end æg, revet ost, salt og peber. Ved siden af lavede vi en tallerken med fyld der blandet andet bestod af bacon, stegte asparges, hjemmedyrket purløg og tomater. Hertil en grøn salat, gulerødder og en skive rugbrød med smør. En børnevenlig ret uden at gå på kompromis med smag.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *