Børnevenlig bønne- kødsovs

Kødfrisovs med bønner og grøntsager.

Egentligt burde “kødsovs”, i overskriften jo nok stå i anførselvtegn, da denne ret intet har med kød at gøre. Den består nemlig udelukkende af grøntsager og bønner. Men den minder, smager og kan sagtens fungerer som alternativ til den klassiske kødsovs. Derfor har jeg valgt at kalde den bønne- kødsovs. – Eller kødfrisovs med bønner og grøntsager.

I aften serverer jeg den sammen med spaghetti – en af Esthers livretter. Men man kan også sagtens bruge bønne- kødsovsen på fx ris, i en burrito eller i lasagne. Eller skal retten være endnu sundere, kan spaghettien fx skiftes ud med squash spaghetti. Bønne- kødsovsen er utrolig børnevenlig og mild i både smag og konsistens. Mine børn elsker den ihvertfald!

Det er ikke fordi vi udelukkende spiser vegansk eller vegetarisk herhjemme. Jeg elsker for eksempel stadig lun leverpostej og jeg glæder mig til jul, når jeg skal hjem og spise kalkun hos mine svigerforældre. Men jeg holder utrolig meget af nogle kødfrie dage, og føler mig meget inspireret af det vegeriske køkken – og måden at bruge grøntsager, frugt, nødder og kerner på. Maden er ofte sund, farverig, fantasifuld og fuld af smag, og det er jeg ret vild med.

Opskriften på min kødfrie bønne- kødsovs får du lige her:

 

Børnevenlig bønne- kødsovs.
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 squash
 • 3 gulerødder
 • 2 dåser kidneybønner
 • 1 glas hakkede tomater
 • 2 glas vand
 • 1 lille sjat rødvin
 • 1 grøntsags bouillon terning
 • Salt og peber Evt. Krydderurter efter smag.
Fremgangsmåde
 1. Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde i lidt olivenolie.
 2. Riv squash og gulerødder fint på et rivejern og kom det i gryden.
 3. Tilføj hakkede tomater, vand og bouillon og lad det hele simre 5-10 min.
 4. Blend sovsen groft med en stavblender.
 5. Tilføj en lille sjat rødvin og lad sovsen stå og simre og koge ind til den har en tyk og kødsovsagtig konsistens.
 6. Tilføj til sidst bønnerne og smag til med salt og peber.

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: