Blommegrød

blommer

 

SØD OG LÆKKER BLOMMEGRØD SOM TOPPING TIL MORGENMADEN.

 

Hver morgen tænder vi stearinlys på bordet og i vinduerne, hopper i vores sutsko, hører morgen radio eller noget klassisk musik imens vi spiser morgenmad. Eller det er mest Lille K og jeg som gør det da K for det meste er ude af døren inden klokken er 7. I hverdagen spiser vi for det meste havregryn med mælk på, skyr, havregrød eller en anden morgengrød. Lige for tiden er vi ret vilde med blommegrød som topping på vores morgenmad hvad enten det er grød eller skyr.

 

På fredag har K efterårsferiere efterfulgt at to ugers barsel og jeg har planer om at vi skal fejre det hver morgen med blommegrød til nylavede pandekager. Eller måske vi også skal have eeg benedict og koldhævede tebirkes et par af dagene. I hvert fald glæder jeg mig til rolige morgener, hvor ingen skal ud af døren på et bestemt tidspunkt og hvor vi bare kan bruge al den tid ved morgenbordet vi har lyst til.

 

Imens K har fri har vi planer om at nyde Helsingør, hvor der sker en masse dejlige ting i vores egen by og i uge 43 drager vi i sommerhus, hvor vi skruer ekstra op for efterårshyggen, brændeovn, god mad, gåture og måske en krimi. Og så har jeg fødselsdag! Det bliver intet mindre en fantastisk.

blommegrød

Opskrift på blommegrød

  • 1 kg søde og modne blommer
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker

Udsten blommerne og skær dem i kvarte. Træk skindet af blommerne og kom dem i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs og skil vaniljekornene med lidt sukker. Kom sukker og vanilje ned i gryden og kog det i ca. 20 minutter. Kog grøden med tre blommesten da de er med til at gelere grøden. Til slut vælger jeg at blende blommegrøden for at gøre den børnevenlig.

 

/Line

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *