Bananis

bananis

Hjemmelavede bananis med lys chokolade og nødder eller kokos.

 

Som jeg fortalte i sidste uge havde vi en weekend helt uden planer, hvor vi kom helt ned i tempo og bare hyggede og tilbragte tid sammen os fire. En virkelig dejlig weekend, hvor Lille K og jeg blandt andet lavede bananis.

 

Da jeg var barn og gik i skolefritidsordning lavede vi hver sommer bananis som vi efterfølgende spiste. Det var blot en halv banan, sat på en ispind og dernæst nogle timer i fryseren – og intet andet. Jeg husker at vi følte os virkelig heldige når vi sådan fik stukket en is i hånden og synes de smagte kanon godt. Det er sjældent der skal så meget til for at imponere børn. I virkeligheden er det en super smart og nem måde at servere lidt koldt og lækkert for mange børn og kan være et godt supplement til børnefødselsdage eller hvis man i børnenes institution har en nul-sukker politik.

 

Bananis er hurtige at lave og en smart måde at bruge modne bananer på. Vi har en regel om at der på de varme feriedage mindst skal spises en is om dagen. Disse bananis kan man nemt servere med god samvittighed hver dag over sommeren. Hvis man har lyst til at gøre isen en anelse mindre sunde, men en smule bedre ifølge mig, kan man tilføre dem en god smeltet chokolade og drysse med enten hakket nødder, krymmel, frysetørret hindbær eller andet frysetørret frugt. Det giver lige lidt ekstra godt til ganen.

 

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *