At være anden gangs gravid

gravid

 

At være anden gangs gravid er noget helt andet for mig end det var at være gravid med Lille K – på den rigtigt gode måde heldigvis. Sidst jeg var gravid trivedes jeg overhovedet ikke, især forholdet til min egen krop var et af de punkter jeg havde det super svært med. Jeg har altid været forholdsvis slank (i nogen perioder mere end andre) og det med at kroppen forandrede sig uden jeg selv kunne styre det, havde jeg det enormt svært ved. Både fordi jeg synes jeg var helt utroligt grim og usexede og fordi jeg især synes mit ansigt ændrede karakter. Jeg kan huske at det værste folk kunne sige til mig var, at jeg så dejlig frodig ud. For mig var det bare at understrege hvor stor og rund jeg var.

 

Denne gang har jeg været mere forberedt på, hvad det er der sker med kroppen og jeg synes faktisk frem til nu at det går ganske godt. Det er lige før jeg vil sige at jeg er rigtigt glad for min graviditet og nyder det denne gang. Jeg er selvfølgelig ikke højgravid endnu og kan sikkert forvente mange graviditetskilo de næste par måneder, men lige nu holder jeg fokus på det positive.

 

En anden ting jeg havde det svært ved sidst var at gå glip af noget og jeg følte at graviditeten begrænsede mig i min dagligdag. Sådan har jeg det ikke denne gang. Selvfølgelig kan jeg godt savne en rødvinsbrandert med veninderne og snakke til langt ud på natten, men jeg har egentlig ikke den store lyst. Det passer mig fint at have nogle rolige og hyggelig aftner derhjemme med familien og ellers se veninderne på andre måder.

 

At være anden gangs gravid betyder også at der denne gang er en 2-årig som kræver ens opmærksomhed. Hvor jeg ved min første graviditet smækkede benene op i sofaen efter en hård dag kommer jeg nu hjem til verdens gladeste og energiivrige dreng der gerne vil bygge huler, lege med LEGO og som kræver alt min opmærksomhed. Og det får han naturligvis!

 

Denne gang er tankerne også en del anderledes og går på livet i familien som fire og ikke tre, om hvordan Lille K vil reagere på storebroderrollen og hvordan vi får hverdagen til et fungere efter endt barsel. Og så videre og så videre. Store tanker og følelser som til tider kan fylde meget.

 

Men som nævnt nyder jeg det og glæder mig over at jeg nu er begyndt at mærke den lille sprællebasse derinde, at Lille K hver dag lige må hen og ae maven og sige nååårh, om det nye liv vi går i møde og Kærestens blik når han kører hånden henover maven. Så kan man altså ikke undgå at være dybt taknemmelig og lykkelig over vores situation.

 

/Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *