Asiatisk rejesuppe Ala Tom-yum

IMG_8734IMG_8732

Jeg kan virkelig godt lide asiatisk inspireret mad! – Med smag fra bl.a. lime, chili, citrongræs, ingefær, kokos, curry og  fiskesauce kan man lave alverdens lækre asiatisk inspireret retter. Asiatisk mad er ofte både nemt, sundt og smager dejlig frisk. Med hovedingredienser som kylling, fisk og grøntsager og smagsgiver som før nævnte, har man en skøn hverdagsret på få minutter. Denne rejesuppe er en af favoritterne. Den smager virkelig fantastisk og lidt hen af den klassiske thai suppe – Tom-yum.

Tum yum er normalt en meget stærk suppe – denne udgave er dog mild i smagen. Hvis man øsnker den stærkere tilføjer man blot lidt mere chili.

Opskrift på klassisk rejesuppe Ala Tom-yum:

  • 5 dl vand
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 bakke svampe (jeg brugte brune champignon)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 frisk chili
  • 1 tsk chiliflager
  • 2-3 spsk fiskesauce
  • 2 spsk green curry paste
  • Saften fra 1/2 lime
  • 10 røde cherrytomater
  • 4 forårsløg
  • 1 skalotteløg
  • 2 citrongræs stænger
  • 3-5 cm ingefær
  • 200 g rejer
  • 1 håndfuld frisk koriander

 

Start med at rense og hakke alle dine grøntsager. Snit løget i små tern. Hak chili og forårsløg i tynde skiver og halver både cherrytomater og svampe.

Citrongræsstængerne bankes mod noget hårdt, så de udgiver mere smag, og det seneste lag pilles af. Skræl ingefær og riv den på et rivejern.

Kom olie i en stor gryde og steg løg, forårsløg, ingefær og chili sammen med din currypaste i ca 1. Min. Tilføj frisk koriander, cherrytomater og svampe og rør det hele godt rundt.

Kom vand, citrongræs, kokosmælk og fiskesauce i suppen og lad det hele simre en 15-30 min. Smag til med lime saft og fiskesauce.

Tilføj tilsidst rejerne og lad suppen koge yderligere et par min. til rejerne er færdige.

Server med fx ris og lidt frisk koriander på toppen.

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *