Amerikanske pandekager med rabarbar

 

IMG_8828

 

SØDE AMERIKANSKE PANDEKAGER MED ET TWIST AF RABARBER

 

I torsdags blev Esther ringet hjem fra vuggestuen med skoldkopper, og vi har derfor været hjemme med hende på skift den sidste uges tid. Det har været en slem omgang med høj feber, opkast og utrolig mange skoldkopper de værst tænkelige steder – heldigvis er hun endelig ved at være på toppen igen. I mens har vi hygget en masse herhjemme. Vi har set film og læst bøger under dynen, gået lange ture med barnevognen, og forsøgt at lave en masse livretter, da Esther er svær at logge mad i, når hun er syg.

I mandags, mens Esther tog sig en lang middagslur i barnevognen, lavede jeg denne skønne rabarbersaft med friske rabarber fra haven. Af resterne – den dejlige rabarberkompot – lavede jeg disse lækre amerikanske pandekager, med et twist af rabarber, som vi alle tre nød om eftermiddagen. De smagte virkelig godt, og passer perfekt sammen med et koldt glas rabarbersaft.

 

Opskrift på Amerikanske pandekager med rabarber:

  • 2 dl rabarberkompot
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 2 store æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk god salt
  • 1 tsk bagepulver
  • smør til stegning

 

Kom hvedemel, bagepulver, sukker og salt i en skål og bland den tørre blanding sammen. Brug en elpisker (man kan også sagtens bruge håndkraft) og pisk mælk i dej blandingen. Tilsæt dine æg og pisk dejen godt sammen, inden du tilsidst kommer din rabarberkompot i dejen. Lad dejen hvile 1/2 times tid i køleskabet. Den skal være lidt tykkere end en almindelig pandekage dej. Tilføj evt. lidt mel, hvis du synes dejen virker for tynd.

Varm en pande op og smelt en klat smør på panden. Brug en suppeske til at øse pandekagedejen op på panden. Man kan sagtens lave to af gangen, hvis det er en almindelig størrelse pande. Hold de færdige pandekager varme i ovnen ved 55 grader, mens du steger de sidste færdige. Husk smør på panden hver gang du steger nye pandekager. Så bliver de altså bedst!

Server lune med fx en god hjemmelavet karamelsirup, mmh 🙂

 

IMG_8837IMG_8831

/Josefine.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *