Altan og forspiring

forspirring

altan

 

Det er endelig blevet forår og tid til forspiring. Jeg kan efterhånden sagtens mærke at dagene er blevet lysere og længere og solens stråler er begyndt at titte mere frem end hvad vi har været vant til. Vi har i år besluttet at gøre lidt ekstra ud af vores altan og er derfor så småt begyndt at forspire herinde i vinduskarmene. Vi har allerede gjort altanen klar, lagt nyt guld og indkøbt de fleste potter og altankasser. I torsdags var vi i Helsinge – forbi Camilla Plums gård og planteskole. Her købte vi frø og krydderurter og nød en lækker brunch tallerken med lækre økopølser, æg, ost en virkelig god siciliansk korn- og ricottadessert samt en masse andre gode sager. Vi besøger efterhånden stedet et par gange om året og næste gange vi tager en tur til Fuglebjerggaard bliver højst sandsynligt i jordbærsæsonen.

 

Med en altan har vi begrænset med plads og vi har derfor virkelige tænkt over, hvordan vi udnytter den bedst. Ikke nok med at vi gerne vil kunne så en masse spiselige planter skal der være plads til en barnevogn til gode middagslure og en siddeplads hvor jeg kan nyde barslen med en god kop kaffe i eftermiddagssolen.

 

Vi har taget udgangspunkt i planter som er nemme at passe og ikke kræver så meget plads. Derudover har det været vigtigt at de fleste planter er nogle man kan spise for at få det største udbytte, men der er dog også plads til enkelte blomster.

De fleste frø har vi købt hos Camilla Plum, som også kan bestilles i hendes netbutik og derudover havde vi selv enkelte sorter fra sidste år. Det er virkeligt svært at begrænse sig og jeg drømmer om, at jeg en dag får en stor køkkenhave med plads til kartofler, jordbærbede, salater, bønner osv.

plante

På vores altan har vi planer om at der skal vokse purløg, koriander, dild, salvie, havesyre, persille, mynte, estragon, timian, tomater, en enkelt jordbærplante og et par fine blomster. De fleste er vi begyndt at forspire, et par har vi købt og blot plantede i større krukker og nogle skal vi første så i april. Jeg glæder mig til at se vores lille grønne oase vokse frem og plukke lækre krydderurter til grønne salater og andre sommerlige retter.

Frøene er plantet i en god såmuld og vi har brugt gamle aviser som er formet til små potter med en potteformer. En fantastisk måde at genbruge på og som ikke koster noget når blot man har en potteformer og nogle gamle aviser. Nu venter vi blot på at små grønne spire titter frem og varmere vejr så de kan plantes ud om en måned eller to.

såning

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *