Æblegrød

æblegrød på glas billede

Svigerfamilien leverer stadig en masse æbler og nogle af dem bliver lavet om til den lækreste æblegrød. Vi bruger gerne æblegrød som topping på havregrøden om morgenen eller som dessert med en klat is eller flødeskum.

Jeg tror snart jeg skal lave den klassiske æblekage med flødeskum og makroner. En ægte efterårs dessert.

Opskrift på æblegrød:

  • 1 kg æbler
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl vand

Skrald alle æblerne og skær dem i tern. Herefter tages vaniljekorn ud af vaniljestangen og blandes med lidt sukker for at skille de små korn ad. Sukker, vaniljekorn og vand tilsættes æblerne sammen med den hele vaniljestang. Det hele kommes i kog og koger ved svag varme i ca. 10 minutter eller til æblerne er helt møre. Tag vaniljestangen op og den er klar til servering. Hvis du ønsker en helt ensartet æblegrød kan man med fordel anvende en stavblender.

 

/Line

 

1 thought on “Æblegrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *