Æblechips

Lækre sunde og sprøde æblechips.

Vi forsøger som sagt med nogle lidt sundere alternativer for tiden, og disse æblechips er et rigtig godt bud på det. Sunde, økologiske og uden diverse tilsætningsstoffer mm. Esther elsker dem, og det gør jeg også.

Fra i dag holder pigerne og jeg også vinterferie, og jeg glæder mig til at have dem begge hjemme og hygge om dem. I dag skal hele eftermiddagen bruges på sofaen med tegnefilm, saftevand og en stor skål sprøde æblechips. Jesper er nemlig først sent hjemme, og jeg er ret så træt efter en nat med lidt for meget aktivitet. (Ikke at jeg skal klage. Wilma sover godt de fleste nætter – endnu ;))

Opskriften på de sunde æblechips finder du lige nedenfor. Mine er med lidt citronsaft. Man kan også sagtens drysse sine æblechips med fx lidt kanel, rå lakrids pulver eller havsalt for mere smag. I en tæt beholder kan de sagtens holde sig sprøde en lille uges tid.

 

Æblechips
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 1 skål
Ingredienser
  • 2-3 økologiske æbler
  • Saften fra ½ citron
Fremgangsmåde
  1. Vask og tør æblerne godt
  2. Fjern hele kernehuset med en frugtudkerner
  3. Skær æblerne i ca. 1 mm tynde skiver - det er meget nemt, hvis du har et mandolinjern
  4. Dyb dine æblechips i lidt citronsaft
  5. Kom dem på en bageplade med bagepapir (de må ikke røre hinanden).
  6. Bag dem i ovnen ved 110 grader i 2 timer. Hvis du har flere bageplader i ovnen på en gang er det en god ide at skifte dem undervejs.

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: