December måned

æbleskiver

LIDT INSPIRATION TIL DECEMBER MÅNED.

 

Det er blevet december og nissen er flyttet ind. Vi har lavet juledekorationer, pyntet op, åbnet den første låge i julekalenderen, set Nissebanden og følt julestemningen komme kravlende, lige så stille. Vi holder begge to meget af december måneds julemagi og glæder os til at gå denne måned i møde med en masse hygge og hjemmebag.

 

Hvert andet år holder vi jul sammen – med mænd, børn og vores forældre. Det er i år! Vi skal til Hjerting og fejre julen hjemme, og vi glæder os ih så meget. Vores forældre har givet os mange gode traditioner med i vores bagage og vi betragter det som en hjertevarm gave som vi kan tage med os resten af livet. Vi elsker traditioner – både nye og gamle.

 

Noget andet vi holder af er alt julemaden lige fra flæskesteg til honninghjerter og konfekt. Julens dufte er noget ganske særligt og her er det lige meget om vi taler om kanel og nelliker eller duften af hyacinter.

December er bare ganske særlig og vi vil fylde vores december måned med:

 

Oplevelser: Det er længe siden vi har været i Tivoli i København og opleve julestemningen med alt pynten og de fine boder. Vi overvejer lidt at tage en tur derind alle sammen. Vi vil selvfølgelig heller ikke gå glib af julemarkedet på Kronborg der byder på boder med designervarer, legetøj, boligartikler, brugskunst, delikatesser og meget mere.

 

Film: Vi må lige tippe om at der på Netflex lige nu ligger 4 helt nye afsnit af Gilmore Girls serien. Vi har begge to slugt dem og kunne altså sagtens tage en sæson mere. Hvis i er Gilmore fans så skynd jer ind at se dem. Vi skal desuden her i december gense filmen Love Actually og The Holiday – vores absolutte yndlings julefilm.

 

Bøger: Nobelpris modtageren Selma Lagerlöf, der har skrevet bogen Legenden om Juleroserne er er denne måneds hyggelæsning. En varm fortælling til denne højtid om medmenneskelighed og julens værdier.

 

Projekter: Vi skal i år lave et honningkagehus ud fra denne opskrift og det skal pyntes med glasur, glimmer og juleslik. Det bliver et kæmpe hit.

 

Udendørs: En juletradition vi selv har skabt er at vi hvert år i december tager en tur til Rosendal Gård og nyder deres hyggelig gammeldags julemarked, fælder juletræ og spiser æbleskiver.

 

Mad: Her i december skal vi drikke gløgg – nogen den med alkohol og andre den uden alkohol, hvortil vi vil nyde de her hjemmelavet æbleskiver. Vi skal spise flæskesteg med en sprød grønkålssalat og selvfølgelig lave hjemmelavede brunkager.

 

/Josefine & Line

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *